Żaden lokal gastronomiczny nie może funkcjonować bez wyposażenia pracowników w odpowiednią odzież roboczą. Współczesne, oferowane przez producentów ubrania gastronomiczne pełnią nie tylko role funkcjonalne, ale również estetyczne. Dlaczego odpowiedni dobór odzieży roboczej do lokalu gastronomicznego jest tak istotny?
Pierwsze wrażenie do podstawa
Nie ulega wątpliwości, że pierwsze wrażenie, które zostanie wytworzone na klientach, będzie miało decydujący wpływ na ogólny odbiór restauracji. Z tego względu oprócz dbania o estetykę samego lokalu oraz znajdujących się w nim akcesoriów i sprzętów należy również uwzględnić, jak prezentuje się strój gastronomiczny pracowników. Jak wykazano pracownicy, którzy posiadają odpowiednią odzież roboczą, są znacznie lepiej oceniani przez klientów. W praktyce oznacza to, że każdy właściciel lokalu, któremu zależy na maksymalnym zadowoleniu klientów, powinien zadbać o wysokiej jakości stroje dla pracowników.
Odpowiednie ubranie dla kelnera i pracownika kuchni
Należy podkreślić, że estetyczna odzież gastronomiczna powinna być zagwarantowana nie tylko kelnerom, ale również pracownikom kuchni. Dotyczy to zarówno kucharzy, jak i ich pomocników. Koniec końców klienci restauracji również miewają kontakt z kucharzami. Na co należy zwrócić szczególną uwagę?
Tak samo, jak podczas wybierania odzieży gastronomicznej dla kelnerów, dla pracowników kuchni warto wybrać podobny do siebie ubiór – https://sklep.technica.pl/odziez-dla-gastronomii. Wybierając wszystkim pracownikom kuchni podobne stroje można stworzyć wspaniałą wizytówkę zespołu. Równocześnie należy pamiętać, że estetyka ubioru to nie wszystko.
Jakość to podstawa
Wybierając strój dla pracowników należy pamiętać, że jego podstawowym zadaniem jest ochrona pracownika przed zagrożeniami związanymi z wykonywanymi obowiązkami.Oznacza to, że strój roboczy powinien chronić pracownika i jego prywatną odzież przed:
- poplamieniem,
- rozdarciami,
- przecięciami,
- przetarciami.
Najnowsze komentarze