Gastronomia to bardzo specyficzne miejsce pracy. Restauracje, bary czy kawiarnie wymagają odpowiedniego umeblowania i wyposażenia, nie tylko po części przeznaczonej dla gości, ale przede wszystkim od strony kuchni. Ergonomia pracy ma zapewnić komfort przygotowywania dań, dlatego tak ważne jest odpowiednie wyposażenie miejsc dla kucharzy, pomocy kuchennych i innych pracowników. Meble gastronomiczne to nie tylko wygoda, ale również właściwy stosunek ceny do jakości.
Jakie meble do branży gastro?
Okazuje się, że największym zainteresowaniem wśród właścicieli lokali gastronomicznych cieszą się meble ze stali nierdzewnej. Są one wykonane ze stali nierdzewnej, czyli ze specjalnego stopu stali, na który składają się, m.in.:
- żelazo
- chrom
- węgiel
- molibden
Materiał ten charakteryzuje się wyjątkowymi cechami. Przede wszystkim, jest on niezwykle trwały – stal nierdzewna wyróżnia się faktem, że na jej powierzchni tworzy się powłoka z tlenku chromu, Ma ona właściwości do odbudowywania się, przez co materiał ten jest funkcjonalny przez naprawdę długi czas. Ponadto, tlenek chromu zapobiega korozji, co również korzystnie wpływa na meble nierdzewne. Dodatkowo ich prosta konstrukcja zapewnia wygodę i poręczność w codziennym użytkowaniu.
Kuchenna estetyka
Meble ze stali bardzo estetycznie wyglądają. Dzięki temu, nie tylko świetnie sprawdzają się do przygotowywania posiłków, ale także do ich prezentacji czy wystaw.
Najnowsze komentarze